Peruskurssit

Pascal Guillemin
Ranskalainen aikidovalmentaja Pascal Guillemin 5. dan pitämässä leiriä joensuulaisille aikidonharrastajille.

Lajinäytös ja ilmottautuminen kursseille 5.2.2019 klo 17.30 urheilutalon 2. kerroksessa. Tervetuloa!

Lisätietoja
Asko Hirvonen 050 - 5875908
Juhani Rautiainen 040 - 5962790

Harjoitusajat

Aikuiset

Aikuisten alkeiskurssi kestää noin kolme kuukautta ja sen tavoitteena on tutustua lajiin ja oppia sen perusteet. Kurssin aikana on kaksi ohjattua harjoitusta viikossa sekä yksi vapaa harjoitus lauantai-aamuna, jossa jokainen saa harjoitella ja kertailla vapaasti oppimiaan asioita. Kurssi päättyy kuudennen kyun vyökokeeseen ja kurssin jälkeen harjoittelija saa osallistua kaikkiin harjoituksiin huolimatta siitä osallistuiko hän vyökokeeseen. Yleensä kurssin päätteeksi on pidetty viikonlopun mittainen aikidoleiri, jonka kautta kurssilaiset pääsevät mukavasti mukaan normaaliin harjoitteluun.

Aikidoharjoittelu koostuu lähinnä parin kanssa tehtävistä harjoitteista, joissa hyökkääjä (uke) ottaa puolustautujasta (nage) tarttumisotteen tai pyrkii lyömään/potkaisemaan tätä. Alkeiskurssilla harjoitellaan enimmäkseen ensimmäiseen vyökokeeseen (6. kyu) tähtääviä tekniikoita, jotka koostuvat pääsääntöisesti tarttumisotteista ja niihin tehtävistä tekniikoista. Tämän lisäksi tehdään muita lajiin kuuluvia tekniikoita, kuten sidontoja ja ranne/kyynärlukkoja sekä myös joitakin heittoja. Kurssilla tehdään myös liikkumis-, koordinaatio-, tasapaino-, lihaskunto-, reaktio- ja hengitysharjoitteita. Välillä myös venytellään, verrytellään ja haetaan lämmintä esimerkiksi pelien muodossa.

Kuudennen kyun tekniikat ovat pääsääntöisesti vapautumisia ranneotteista, jonka päätteeksi hyökkääjä heitetään hallitusti maahan tai tehdään tämän ranteeseen/käsivarteen jokin lukko. Lyönteihin tulevia puolustautumisia kurssilla käydään muutamia ja jossain vaiheessa tutustutaan lyhyesti myös aikidon asetekniikoihin eli miekkaan, keppiin ja puukkoon. Luonnollisesti kurssilla harjoitellaan myös tekniikkaan reagoimista ja sen vastaanottamista, eli oikeanlaista kaatumistekniikkaa. Kaatumisharjoitteita sanotaan ukemeiksi ja niitä tehdään erilaisista asennoista eteen- ja taaksepäin sekä sivuille. Vuorovaikutus aikidossa on tärkeää, joten kaikki toimivat vuorotellen nageina ja ukeina. Peruskurssilla opitaan myös nk. dojoetiketti eli lajiin kuuluvat säännöt. Aikidon hengen mukaisesti tatamilla kaikki kunnioittavat toisiaan ja suhtautuvat harjoituskavereihinsa tasavertaisesti.

Peruskursseja järjestetään kahdesti vuodessa: keväisin ja syksyisin. Perinteiset aloitusajat ovat helmikuun alku ja syyskuun puoliväli. Kurssien tarkemmasta alkamisesta tiedotetaan yleisillä ilmoitustauluilla, sanomalehdissä ja nettisivuilla.

Juniorit

Junioreiden ikähaarukka on 9 – 13 -vuotta. Kurssien alkamisajat ovat samat kuin aikuisilla, mutta kursseja ei järjestetä joka kevät ja syksy. Myös junioreiden on mahdollisuus suorittaa vyöarvoja ja iän karttutua aikuisiin siirtyminen käy helposti. Junioriharjoituksissa tehdään muutakin kuin pelkkää tekniikkaa; välillä pelataan palloa ja otetaan hikeä pintaan vaikkapa leikkimällä polttopalloa.

Mitä tarvitset

Alussa et tarvitse muuta kuin sopivat vaatteet, jotka eivät hierrä. Paras varustus lienee verkkarit ja t-paita sekä pyyhe ja sandaalit. Ennen harjoitusten alkua jalat pestään ja sandaaleiden avulla vältetään lian kulkeutuminen tatameille. Kurssin aikana seuran kautta voi ostaa myös aikidon harjoituspuvun (gi). Puvut tilataan yhteistilauksena, jolloin kustannukset jäävät kohtuullisiksi.

Hinnat

Aikuisten peruskurssi XX euroa
Junioreiden peruskurssi XX euroa

Vuoden 2019 jäsenmaksun suuruudet:
Jäsenmaksu 10 euroa
Koko vuoden treenimaksu 110 euroa
Harjoitusmaksu puolelta vuodelta 60 euroa

Jos maksat koko vuodelta, maksu on jäsenmaksu 10 euroa + harjoittelumaksu 110 euroa = 120 euroa.
Jos haluat maksaa vain puolelta vuodelta, on maksu 10 euroa + 60 euroa = 70 euroa.
Syksyllä puolivuotismaksun maksanut voi jatkaa harjoittelua maksamalla toisen puolivuotismaksun 60 euroa.

Aikidolisenssi

Tutustu aikidoliiton tarjoamaan edulliseen tapaturmavakuutukseen, joka on tarkoitettu kaikille aikidon harjoittelijoille:
http://www.aikidoliitto.fi/lisenssi